Štovētie kāposti ir ne tikai garšīgs ēdiens, bet arī veselīgs un sabalansēts, piepildot organismu ar labvēlīgām uzturvielām.
To daudzveidība ļauj to pielāgot atbilstoši personiskajām gaumēm un uztura paradumiem, padarot to par vienu no universālajiem un pieprasītākajiem dārzenīšiem virtuvēs visā pasaulē.
Agrāk es nespēju saprast, kāpēc manas vecmāmiņas štovētie kāposti izceļas ar tik lielisku garšu, bet tagad es atklāju, ka noslēpums slēpjas rīvmaizē!
Šādi gatavošanas veidu es tagad lietoju bieži. Tas patīk gan man pašai, gan maniem bērniem, un tas nenotiek bez gaļas.
Sastāvdaļas:
• Kāposti – 400-500 g
• Sīpols- 1 gab.
• Burkāns – 1 gab.
• Tomātu pasta – 1-2 ēd.k.
• Ūdens – 80-100 ml
• Rīvmaize – 3-4 ēd.k.
• Lauru lapa
• Malti melnie pipari
• Sāls
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Turīgs tēvs nolēma meitu vest pie prāta un aizsūtīja viņu strādāt par ārsti dziļā Latvijas ciematā. Kad viņš uzzināja, kā viņai tur klājas, viņš nolēma palikt!
- No brīža, kad Ainažos zemnieks pieņēma darbā jaunu un izskatīgu slaucēju, kas prata visu, cilvēki vairs nevēlējās pirkt no viņa pienu
- Lietus, krusa, slapjš sniegs, brāzmains vējš: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar ļoti nepatīkamām laika prognozēm
- Miera lilijas atkal uzziedēs, ja augsnei pievienosi vienu parastu sastāvdaļu, kas veicina bagātīgu ziedēšanu
- Vārīti ceptie kartupeļi sanāks īpaši kraukšķīgi, ja ūdenim pievienosiet vienu parastu sastāvdaļu
- Ar ko mēslot ābeles un bumbieres novembra izskaņā, lai tās labi pārziemotu un nākamgad dotu vēl bagātīgāku ražu








